Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
ОАЕ 

Населено място: 

Визови изисквания


За да влязат на територията на ОАЕ, българските граждани се нуждаят от виза, за осигуряването на която се съблюдават следните условия:

 • Паспортите трябва да са валидни минимум 6 месеца към момента на подаване на документите за виза.
 • Може да бъде отказано влизане или преминаване през страната, ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел.

Визите се издават чрез гаранцията на поръчител - местно юридическо или физическо лице, имащо право да подава документи с искане за издаване на виза. Поръчителят се нуждае от фотокопие или сканирано копие на страницата с данните в паспорта (снимката на лицето и валидност на паспорта). Туристите получават своите визи чрез поръчителството на туристическата компания, която организира пътуването или хотела, в който ще бъдат настанени. Обикновено се изпраща по факс или сканирано копие на разрешението, като самата виза се получава при пристигане на граничните пунктове.

Поръчители могат да бъдат:

 • Хотели и туристически компании - могат да правят постъпки за следните видове виза:
  • туристически визи (валидни за 30 дни)
  • работни визи (валидна за 14 дни)
  • визи за посещения (валидни за 30 дни, може да бъдат продължени за още 30 дни).
 • Авиокомпании - могат да правят постъпки за транзитни визи за пътници (до 96 часа).
 • Организации - могат да правят постъпки за следните видове виза:
  • визи за посещения
  • работни визи.
 • Физически лица (близки и приятели) - могат да правят постъпки за визи за посещения.

Забележка: Преди да допуснат пътник на борда на самолета, авиокомпаниите изискват фотокопие от разрешението за виза.

Транзитна виза (осигурява се от авиокомпанията превозвач) се издава в случай, че се напуска летището и се преминава паспортен контрол, при условие, че има билет за следваща дестинация, която е различна от мястото, от което се пристига.

При пресрочване срока на престой се налага и глоба от 100 дирхама за всеки ден след разрешения срок. Възможно е да бъде отказано в някои случаи влизането в ОАЕ на лица от женски пол на възраст под 30 години, ако не са придружавани от роднина със същата фамилия.

Българското посолство в Дубайфорум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.