Шопинг терапията се превърна в шопинг туризъм

И баба Тина обича да пазарува
И баба Тина обича да пазарува

Ако за българите пазаруването като форма на наслада все още се счита за женски каприз, светът вече прекрачва дори границите на така наречената шопинг терапия за психическо разтоварване и лечение на депресии.

Предприемчивите американци вече откриха първите специализирани агенции за шопинг турове. Желаещите да похарчат маса пари, за да излекуват душевните си болежки или просто да напълнят гардероба си с най-новите произведения на модата, биват разделяни на групи, естествено, в зависимост от желанията и платежоспособността си. Еднаква е единствено таксата за услугата на шопинг екскурзовода. Всеки, който си напазарува за повече от 1000  долара, получава обратно вноската си.

Една от най-търсените обиколки е за най-богатите и вманиачените фенове на холивудските звезди. Но има и турове по сезонните разпродажби и дори такива, които са по джоба и на родния турист. Те са из малките магазинчета извън лъскавия център и обикновено предлагат евтини, но атрактивни копия на скъпите бутици.

Любимият бутик за обувки на Дженифър Лопес и Бритни Спиърс "Маноло Бланиками" вече се е наложил като хит за дамите. Всички търсят дрехи като златистите шортички на Кайли Миноуг или кожения бутик, където тийнейджърките могат да намерят премяна от типа на Джанет Джексън, която тя разкъса наскоро и предизвика международен скандал.

Екскурзоводите, обслужващи шопинг туризма, са най-високо платените. Те са едновременно и модни консултанти, а много често по образование са психолози. Което е задължително за отегчените или наскоро изоставени от любимите си дами.Веса Георгиева


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.