Банановата република


Туристическият сезон на Карибското крайбрежие продължава от февруари до април. Чести са разрушителните тропически урагани

Най-интересните туристически маршрути минават през местата, свързани с древните индиански цивилизации от този регион и се простира от Карибското крайбрежие на страната, през столицата, към залива Фонсека на брега на Тихия океан.

Тегусикалпа
Хармоничен синтез от колониална и съвременна архитектура. Столицата се отличава със свеж и приятен климат, което се обяснява с великолепните иглолистни гори на заобикалящите я планини и постоянния приток на чист планински въздух. В столицата има множество исторически паметници.

Националният Парк Ла Тигра е едно от най-красивите места в Хондурас.

Тела
Малко карибско градче, любимо на пътешествениците заради своите прекрасни плажове. Това е малко тихо място с добро обслужване, тук има няколко хубави плажа. Областта на запад от Тела е абсолютно недокосната от човека и затова привлича туристи от развитите промишлени страни.

Островите също са често посещавани поради възможностите за гмуркане и чистите плажове. Икономиката им е основана главно на риболова, но туризмът става все по-важен отрасъл и затова туристическата инфраструктура се развива с бързи темпове.Антон Дойков


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.