Много възможности за отдих и забавление


Много хора считат, че кадифено зелените острови на архипелага Палау са най-красивите в Тихоокеанския регион

Страната се посещава годишно от 70 хил. туристи. Палау предлага на посетителите както хотели в луксозни курорти, така и мотели и бунгала. Докато повечето гости на Палау предпочитат да останат в Корор, където са повечето курорти и мотели, други избират частните бунгала на северните и южните острови. Тук има добри възможности за гмуркане, кану, каяк, разходки на сушата, риболов, летуване на палатки, пешеходен туризъм и др. Палау е едно от най-привлекателните места за леководолазите с коралови рифове, останки от Втората световна война, скрити пещери и тунели и над 60 вертикални стръмни наклона. Той е сборен пункт на 3 големи океански течения, които носят обилни хранителни запаси и голямо разнообразие на океански живот в района. Развит е спортният риболов.

Град Корор е столица и е разположен в центъра на архипелага Палау. Тук се намира и летището. На 32 км. на юг от столицата се намира най-известното място за гмуркане. Тук гмуркачите ги очакват зрелище при което ще видят стръмни стени, огромни "сини дупки" и смайващи пещери, пълни с поразяващи въображението сталактити. Наблизо са и Каменните острови, които са гордостта на Палау.

На остров Понапе (Понпей) можеш за кратко да се отделиш от гмуркането и да посетиш каменните руини на загадъчния хилядолетен град Нан Мадол, да се полюбуваш на водопада Капрохи.

В Голямото езеро на медузите на остров Еил Малк живее огромно стадо медузи, наброяващо около 2 млн. от тези създания. Тъй като за медузите няма естествени врагове, те са загубили своите парещи пипала и човек може спокойно да плува.

Остров Пелелиу е място на най-кървавите битки по време на Втората световна война. Основните атракции на острова са реликвите от войната и подводните пейзажи. Стената Пелелиу, югозападно от острова е една от най-добрите стени за гмуркане с рязък от 300 м. Около нея има множество акули, морски костенурки, огромни вкаменелости и невероятно разнообразие от риби. Белият плаж и злокобно нареченият Кървав плаж са добри места за гмуркане.

Ангаур са най-южната група от острови в Палау и привличат тази част от туристите, които предпочитат да пътуват по неутъпкания път. Това е място с едно селище и около 200 души. Селцето има пристанища на западното крайбрежие. Пристанището, което е почти затворено има толкова тихи води, че човек може да си помисли, че се намира сред голям плувен басейн. Северно от града се намира японски фар, скрит от джунглата на хълм. Той би се забелязвал много трудно, но от там гледката е прекрасна.

На острова се намира и миниатюрна дървена "шинто" гробница, разположена на северозападния бряг с красив плаж наблизо и добри условия за шнорхелинг, когато водите са спокойни. В близост се намира статуята на девствената Мери, издигната, за да предпазва от буреносното море. Будистки мемориал, който почита загиналите японски войници във войната е разположен в околността.

Кайангел представлява коралов остров, който свързва четири малки островчета оградени от избелели плажове и образуват добре защитена, водно-синя лагуна. Кораловият остров има само едно селище, което е дом на около 140 души, повечето от които живеят в ламаринени къщи. Въпреки, че Кайангел е строго традиционен, той е посещаван от туристи, които не се интересуват чак толкова от традициите тук.Мария Миховска УНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.