Визови изисквания


Необходими документи за влизане в страната: Валиден паспорт, двупосочен самолетен билет и средства за пребиваване в страната (до 50 щ. дол. дневно).

Виза: Коста Рика не изисква визи за български граждани. България е във втора категория държави, чиито граждани имат право да пребивават без виза до 30 (тридесет) дни.

Финансови изисквания: Местната парична единица е Колон (приблизително 350 колона за 1 щ.долар). Няма разлика между официалния и паралелен обменен курс, както и ограничения за внос и износ на валута. Еврото няма котировки в страната, поради което не се обменя.

Безвизов режим с престой до 30 дни.

Изисквания за притежателите на обикновени паспорти:

  • минимум 6 месеца валидност на паспорта и копие от него на страницата с личните данни
  • финансови средства за пребиваване
  • самолетен билет за завръщане





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.