Визови изисквания


За влизане в страната са необходими паспорт и виза. Визите биват няколко вида - обикновени (делят се на транзитни и еднократни входни), многократни входни, дипломатически и гратис-визи.Важно е да се знаят видовете визи, издавани от нигерийска страна, тъй като те са свързани с целта на пътуването и несъответствието им може да доведе до недопускане на територията на страната или депортиране. За издаване на транзитна виза се изисква наличието на виза (или друг вид разрешение) от трета страна, потвърден билет до нея и достатъчно средства. За еднократна краткосрочна виза за туризъм, бизнес или гости, се изисква билет отиване и връщане, както и достатъчно средства за пребиваване. Входната виза, целяща получаване на разрешение за продължително пребиваване за работа, се издава в рамките на 90 дни, като в случая се изисква съгласие на имиграционните власти на Нигерия и редица документи от работодателя.

Подробности по изискванията за издаване на отделните видове визи, техните цени и други могат да бъдат получени от посолството на Нигерия в Букурещ, което е акредитирано и в Република България и лиазон офиса в София, кв. Лагера, ул. "Баба Илийца" 2 бл. 80 А ет. 7.

Визата следва да бъде получена предварително, преди пътуването. Обещания за влизане в Нигерия без виза са показател за наличие на фалшиви комерсиални схеми, целящи експлоатиране на нелегално пребиваване на чужденци чрез заплахи и шантаж. Влезлите нелегално чужденци не могат да напуснат страната по легален път, докато не докажат с входни визи, че са пристигнали легално тук. Кандидатите за визи трябва да покажат международен сертификат за направена ваксина срещу жълта треска.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.