Уникални исторически забележителности


През 2004 страната увеличи броя на туристите си почти два пъти в сравнение с броят им през 2003 година, достигайки 4,22 млн. туристи. Това бе постигнато чрез подобряване на туристическата база - ресторанти, хотели, магазини и т.н. Също така бяха организирани и повече екскурзии с цел поклонничество, както за хората от арабските страни и Сирия, така и за чуждестранните туристи. Туризма вече е неразделна, напълно интегрирана и много важна част от икономиката на страната.

Сирия развива предимно културен, религиозен, археологически, екотуризъм, предлага условия за лагеруване, излети, както и летни курорти. Туристите биват привлечени също и от "Фестивалът на Пътят на коприната". Сирийската кухня също е атракция за туристите.

www.syriatourism.orgУНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.