Алепо

Цитаделата на Алепо
Цитаделата на Алепо
Цитаделата Св. Симеон
Цитаделата Св. Симеон

Намира се на 350 км. от Дамаск и е наричан втората столица на Сирия. Привлича туристите с древните си културни и архитектурни паметници.

В стария град в цитаделата Алепо, където Авраам е лагерувал, има тронна зала, баня, джамията на Ибрахим, Голямата джамия, малък музей, руини от различни археологически периоди, каравансераи (ханове), където са отсядали венецианските търговци, пазари на различните занаяти - златарство, тъкачество и т.н., стари училища, крепостните стени на Алепо. Туристите посещават банята Хамам ал Наср, където само за няколко долара могат да се почувстват като в луксозен спа център. Цитаделата Свети Симеон се намира на 60 км от Алепо. Има интересни църкви и базилики.

Обектът е включен в

Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКОУНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.