Цикладски острови


Цикладските острови можете да видите почти върху всяка картичка - ослепително бели къщи на фона на небесносините кубета на църквите и неописуемите цветове на морето. Най-известните - Миконос и Санторини, са се отдали изцяло на туристическата индустрия, а Андрос, Китнос и Сифнос се посещават основно от гърци.

Миконос

Миконос е най-скъпият и известен остров. Скалистият и не особено висок остров едва ли ще спечели конкурс по красота, но за сметка на това там са едни от най-хубавите плажове. Главният град Хора с пъстрото си пристанище, подслоняващо малко рибарски лодки и луксозни яхти, е доста по-различен от останалите в егейски градове. За разлика от тях той не е построен естествено наклонен терен, а върху плосък.

По тесните бели улички малки кубични къщи с дървени прозорци и цветни балкони се редуват с изискани и луксозни бутици. Нощният живот на Миконос е световноизвестен, като в заведенията често може да се срещне някоя знаменитост.

Санторини

За много хора Санторини е най-запомнящият се от гръцките острови. Той, заедно с Миконос, е един от най-популярните дестинации. Островът е образуван след едно от най-мощните вулканични изригвания в историята. Санторини се радва на внимание както заради забележителната си природа, така и заради археологически разкопки, разкрили цял град с неговите улици и къщи, а нощният живот съперничи на Миконос и останалите туристически центрове.Евгения Гяурова


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.