Дървоструговане от Милко Илиев

Занаятчийската работилница е на 20 мин. пеша северозападно от центъра на селото в махала Миленча.

Милко Илиев е художник, занимаващ се с ръчна изработка на различни традиционни за българския бит произведения на народното изкуство (гаванки, хаванчета, чутурки, захлупци, свещници, солници, клечници, чибуци) чрез дървоструговане. Работи предимно с орех, череша и бук. Участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Непосредствено до занаятчийската му работилница има домашна битова механа, с капацитет 10 места, която се използва и като изложбена зала.

Посещенията в работилницата на майстора са с 2 дни предварителна заявка и дават възможност за демонстрация на традиционни занаяти. На гостите се предлага дегустация на домашни черноосъмски специалитети и троянска сливова ракия със сушени сини сливи и орехи.

тел.: 06952/ 2839


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.