Коларо-железарство

Коларо-железарската работилница е на 40 мин. пеша южно от центъра на селото, в махала Стойновското.

Петко Маринов е единственият в троянско и един от най-добрите в България потомствени майстори коларо-железари. Той се е специализирал в ръчното изработване на писани каруци и нетрадиционни мебели-уникати с елементи от тях (маси, столове, полюлеи), използвани за туристически цели, градинска и битова декорация при обзавеждането на заведения, като се занимава и с ковано желязо. При интерес може да произвежда и малки каруци-сувенири. Традиционен участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Посещението в работилницата на майстора, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти, е с 2 дни предварителна заявка. За участие в хоби-курс, като туристическа атракция, е нуобходимо да направите заявка 20 дни предварително.

тел.: 06962/ 200, 353
GSM: 0888 735 983


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.