Най-големият и модерен град в страната

Алмати е построен е върху древно селище (Алмаи), което датира от 3 в.пр.Хр. Градът е предимно рускоговорящ, като разполага с множество средства за забавление както за туристите така и за местното население, като: дискотеки, барове, казина, ресторанти и др.

Тук можете да видите Панфиловия парк, в който се намира най-високата дървена сграда в света - руската православна катедрала "Зенков" от 1904 г. и музеят на казахските музикални инструменти. Други забележителности са операта "Абаи" (1200 места) и централния държавен музей. Най-големият пазар в града се продават риба, плодове, зеленчуци и цветя.

От издигащият се наблизо връх Коктюбе, с височина от 1130 м., се открива красива гледка над града. В планините близо до Алмати на височина от 1600 м. се намира най-високата планинска ледена пързалка в света "Медеа", любимо място за подобряване на всякакъв вид рекорди, а през лятото за провеждане на различни фестивали на открито. Тук се намира и един от наи-големите  водни канали, в който се провеждат редица състезания. В близост е и един от най-големите зимни курорти на Западна Азия - Чинбулак.УНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.