Курорти по Каспийско море

Каспийско море е най-голямото езеро в света. Много курортчета с прилични хотели са разположени по брега на Каспийско море, познат като Персийската Ривиера. Това са градчетата Ношахр, Рашт, Рамсар, Бабулсар и Бандар-е Анзали. Туристите могат да бъдат изненадани от изискването мъжете и жените да посещават различни плажове, а жените трябва да покриват бедрата и ръцете си дори и във водата.

Каспийските курорти са подходящи и през зимата. В планината Елбуц може да се карат ски или просто да се катери. Най-големият ски курорт е Дизин, където обаче мъжете и жените използват различни писти. В Шемшак има само една писта и за двата пола, а жените не е нужно да покриват главите си.

Алам Ку е скала висока 4 875 м в провинцията Мазандаран. Областта е пълна с живописни ферми. Тук има плажове и други малки интересни градчета.УНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.