Съчетание от арабска култура и съвременни технологии

Ел Кувейт
Ел Кувейт

Кувейт – столица на странатата. Кувейтската Туристическа организация подпомага развитието на туризма в района и е създала няколко възстановителни бази - Шааб, Сабахия, Джлееб Ал-Шиокх. Кулата на Освобождението е символ за Кувейт. Това е една от най-високите телекомуникационни сгради в света, с височина от 372 м. Една от най-посещаваните атракции на столицата са Кувейтските кули. В града има много музей като Националния музей, Музея за наука и история, "Тапек Раджаб" и др. Джамиите с пирамидна форма в Рас Салмия и Абдула Ал-Салем са чудесни примери за съвременната архитектура. Ал-Мадина Ал-Тарифа (Градът на забавленията) започва да привлича все повече посетители след опустошителното ограбване по време на окупацията. Разположен на северната страна на Кувейтския плаж, комплексът осигурява всякакви развлечения с мотиви от арабския и бъдещия свят. Центърът се смята и за един от най-добрите развлекателни паркове в света.

Вили и квартири могат да бъдат наети на много места по южното крайбрежие. Курортът Кхиран е един от най-престижните, предлагащ басейни, игрища, спортни и здравни съоръжения, магазини, кафета, ресторанти и собствен яхт-клуб.

Ал-Ахмади – градът е разположен на 20 км. от Кувейт, построен е, за да приюти Кувейтската петролна индустрия през 1940-1950 г. Кръстен на тогавашния емир шейх Ахмед.

Ал-Джахра – града се намира на 32 км. западно от гр. Кувейт. Тук е мястото, на което са разгромени нападащите войски на Саудитска Арабия през 1920 г. Забелижетелността тук е Червената крепост, изиграла важна роля в битката.

Остров Файлака -  Разположен на 20 км. североизточно от Кувейт, това е най-известното място за археологически разкопки в страната. Заслужава си да се види, но изисква доста допълнително внимание. Иракските войски са превърнали Файлака в силно укрепена база и минирано поле.УНСС, спец. Туризъм


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.