Сватбени обичаи и традиции


Жените от индийското племе нивакле са "силният пол"

Инициативата за женитба винаги излиза от жената на индийското племе нивакле. Ако две представителки на нежния пол искат да се омъжат за един и същ мъж, те се бият за него. В миналото съперничките са се сражавали с кожени боксьорски ръкавици. Днес в ход се пускат голи ръце и нокти. След сражението победителката отива в дома на избранника.

Детски сватби

За индусите е много важно да се оженят за девственица. С това се обяснява и фактът, че в Индия е традиция да се женят още като деца.

В щата Раджастхан, където се сключват повечето от детските бракове, стотици момичета и момчета, чиято възраст е едва 3 години, просто проспиват сватбените си церемонии. След края на тържеството родителите прибират невръстните младоженци вкъщи, където те живеят до навършване на пълнолетие.Нина Койнова


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.