Погача със сребърна пара

Продукти

  • 1 кг брашно
  • мая за хляб колкото кибритена кутийка
  • 1/2 чаена лъжичка захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • олио

Приготвяне

В два пъти пресятото брашно правим "кладенче", в което слагаме маята за хляб, размита с малко вода и със захарта. Слагаме и солта и замесваме тесто, което омесваме добре. В средата на погачата поставяме попарена с вряла вода сребърна монета.

Погачата печем в намаслена тава, докато отгоре, се зачерви - тогава я намазваме с подсладена вода и я допичаме десетина минути.



Петя Макариева


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.