Мадара - Плиска - Макак

Еднодневен тур: Мадарски конник – Плиска – село Макак - Биволска ферма

Скалата, с изображението на Мадарския конник се извисява на почти 100 метра височина и нейните меки извивки и цветове разпръскват своето очарование върху конника. Шамани, римляни, православни, всички присъстват във своето време. Мадарският конник е обект с национално значение, включен в списъка на UNESCO на световното културно наследство.

Пешеходен тур из околностите и разглеждане на Голямата пещера, където са запазени разнообразни експонати - тракийски култови плочки, амфори, носещи печата на остров Тасос, римски свещници и прабългарска керамика. Всичките са експонати на малкия музей, намиращ се на входа на комплекса.

ОБЯД: препоръчваме традиционна къща в с. Мадара с пелин, фолклор и местни ястия

СЛЕДОБЯД: Посещение на Плиска - столица на Първото българско царство и биволската ферма в село Макак, където можете да дегустирате биволско мляко и сирене.

КРАЙ НА ТУРА: 17.00 ч.

ВАЛИДНОСТ: през цялата годинаЮлиан Димов


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.