В Реймс се е родило кралство Франция

Реймс е един от най-посещаваните туристически обекти във Франция. Този град е един от първите центрове на хрстиянствто – още в началото на V век е пъстроена първата църква. Реймс е градът, където се е родило кралство Франция.

Именно тук през 496 г. првият крал на франките Хлодвиг приема християнството, а след него тук идват за да бъдат миропомазани 25 крале на Франция.

В Реймс се намира и „главната катедрала на Франция” – катедралата на името на Света Богородица строена през 1210-1275 г – един поразяващ с хармонията и великолпието си архитектурен шедьовър.

Наблизо е и знаменития дворец То – нявгашно седалище на архиепископите, сега превърнат в музей за гоблени, литургични и коронационни предмети.Павел Павлов


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.