Хасковски минерални бани

Хасковските минерални бани е балнеоложки курорт, който отстои на 18 км. западно от гр. Хасково и е разположен в красива и живописна местност в Източните Родопи.

Курортът функционира целогодишно и разполага с балнеолечебници, санаториуми, почивни домове, хотели и частни квартири. Има и летен плаж с хидротермален басейн.

Горещата минерална вода е подходяща за СПА процедури и балнеолечение. Успешно се прилага при лечение на опорно-двигателния апарат, остатъчни явления при травми на гръбначния стълб, неврологични, гинекологични, ставни и много други заболявания.

Около изворите има останки от антични римски бани, балнеоложки съоръжения и крепостни стени от тракийско и римско време.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.