Почивка в Лутраки, Северна Гърция

Едва ли има по-приятен начин да си прекарате почивката от това да съвместите спокойствието на плажа и прохладата на морето от една морска почивка със СПА процедури. Един от най-известните планински курорти в Гърция - Лутра предлага именно подобна възможност на своите гости. Наричан „Гръцките Алпи", курортът представлява забележителни възможности за отдих и почивка.

Освен изключително красивата и спокойна атмосфера, която ще ви посрещне още при пристигането ви, тук ви очакват и безкрайни забавления и развлечения. Можете да практикувате любимите си хобита като риболов, гмуркане, водни спортове и разходки сред гъсти гори. Величествени изгледи към морето и околните хълмове допълват илюзията за райска идилия, а недалеч се намира и минералните извори. Термалните води, които се намират в района са предпочитани за лечение на туристите от цял свят. Особено полезни са за ревматизъм и кожни възпаления.

Но освен минералните спа извори и впечатляващото природно богатство, тук можете да видите и изключителни водопади. Изгледът към тях впечатлява, а близо до тях са разположени и над 15 пещери със сталагмити - превърнали се от впечатляващ природен паметник в истинска атракция за туристите.

Недалеч от природните забележителности се намира и етнографски музей. Тук са запазени образци на местните занаяти, както и съоръженията, с които са били изработвани.
На територията на природния парк се разполага и малък пазар откъдето можете да си купите различни сувенири. Но освен тях тук можете да се сдобиете и с различни видове мед, масла, различни сладка, както и халва. При това тя няма нищо общо нито с познатата у нас, нито с предлаганата в гръцките супермаркети. Затова ако имате възможност — не пропускайте да я опитате.

Историята на града също е добре запазена като ценни артефакти се намират в палеонтологичния музей, както и в този за естествени науки. Изложени са и изумителни експонати от областта на палеонтологията, фолклора и спелеогията (изучаване на пещерите).

На 9 километра от Лутра се намира гористата местност Орма. Местните я наричат „Черния лес“ и е считана за едно от най-красивите места в Гърция. При това там със сигурност можете да избягате от жегата през летните дни.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.