Двор на занаятите Waffenhof

Точно срещу гарата е входна врата Konigstor, на старинната крепостна стена Кайзерщад, на Нюрнберг, с голяма кръгла кула, наречена Женска кула. Тук, през Средновековието, са се ковали мечове и рицарски доспехи По-късно е било оръжейница за пушечни оръжия и склад за барут, и други военни материали.

Вляво от кула на външната крепостна стена е е била Konigstor.

През 1972 г. е имало планове за събаряне на всички постройки в оръжейния двор, но правителството отпуска 800 000 марки за смяна на функцията му.

Всички туристи задължително посещават музея на занаятите, за да опитат прословутия нюрнбергски ростбратвурст, нюрнбергски сладки лебкухен или бири, и вина от Franken. Малките магазинчета предлагат много сувенири, дървени и тенекиени играчки за деца.

Освен търговски щандове и бирарии, е помислено за представяне на стари занаяти, като посетителят може да погледа как работят някои занаятчии: сладкарско производство, грънчарница, изработка на цинкови съдове и играчки, шлайфане на стъкло, кожарска работилница, златарско ателие или работилница за кукли.

В цяла Германия има едва 5-6 действащи занаятчии за производство на рицарски доспехи. Както в средните векове, така и сега, пълно бойно снаряжение на рицар не е по кесията на всеки. Добре изработени доспехи сега струват 20 000 до 30 000 евро.

 Курт Деликуртев


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.