Град на мечтите

Град, който ще ви накара да мечтаете
Град, който ще ви накара да мечтаете

В самото сърце на планината, пръснат като зърна на бисерна огърлица, е разположен град Смолян.

След дългия, лъкатушещ и с многобройни завои път от Пловдив, тук ви очаква един усмихнат град, който ще ви накара бързо да забравите умората. Този древен и млад, мъдър и весел град ще ви очарова с причудливото съчетание на стара и нова архитектура, с упойващия аромат на липи в началото на лятото, с багрената магия на есента и бялата тишина на зимата.

Ако сте от хората обичащи удобствата и комфорта на градския живот и едновременно с това сте запален скиор - Смолян е идеалното място за вашата почивка. Само на 15 км от него се намира курорта Пампорово, със своите прекрасни ски-писти, а всички хотели в града ще ви осигурят транспорт до там.

Квартал Езерово пък ви предлага домашния уют и атмосфера на селския живот, без да ви лишава от близостта на големия град (5 км от Смолян). Хотелчетата са чудесни, оборудвани с всички удобства и разположени сред красивата природа на Смолянските езера - само на 2-3 км от лифтовата станция към връх Снежанка.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.