Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Беззаконието унищожи българската гора

Дата: 25.02.2015
Беден човек - жив дявол!
И МВР не може да спре кметското бракониерство

Горските инспектори, в малките селища, се страхуват да проверяват за незаконна сеч

Един от големите проблеми, при контрола на горите, е свързан с местните зависимости, особено в малките населени места. Понякога има отказ на горските инспектори да влязат някъде за проверка, защото се страхуват какво ще им се случи като се приберат вкъщи.

Пример е скорошният палеж на вилата на директора на горското стопанство, в Разлог. В Омуртаг ресорните инспектори просто изпитват страх да проверяват. Затова е сключено споразумение с МВР, за помощ при проверки в определени райони.

Ведомството ще предложи промени в Наказателния кодекс, с които нарушителите, които нямат имущество и не могат да си платят глобата, да бъдат наказвани с пробация. Сега, като няма какво да му вземеш - нищо не се случва и той пак краде дърва.

Десислава Таневав - министърът на земеделието пред в-к 24 часа

Видяна общо: 644 рейтинг: 0.46

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.