Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Камбоджа.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Стотици загинаха при масова паника по време на празник в Камбоджа

Дата: 23.11.2010

Стотици хора загинаха и още повече бяха ранени днес на малък остров в Камбоджа по време на популярен фестивал на водата.

Първоначално властите съобщиха за над 80 души, загинали в резултат на масова паника. Според очевидец 10 души в тълпата припаднали и това предизвикало масов смут, преминал в блъсканица. Част от хората се втурнали към мост, който бил толкова претъпкан, че някои от тях били прегазени, а други паднали във водата.

Предполага се, че Фестивалът на водата е събрал в камбоджанската столица Пномпен около два милиона души. Основна атракция е състезанието с лодки. Огромно множество се е било събрало да гледа надпреварата, да присъства на организиран успоредно концерт и да наблюдава традиционните за този празник фойерверки.

Според информациите броят на жертвите непрекъснато се увеличава. По последни данни, цитирани от премиера Хун Сен, загиналите са 339, мнозинството от тях са жени. Сен нарече случилото се най-голямата трагедия в историята на страната след кланетата, устроени от червените кхмери в края на 70-те години.

Видяна общо: 452 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Стотици загинаха при масова паника по време на празник в Камбоджа
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.