Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Испания помага за обучението по туризъм

Дата: 22.10.2000

В СУ "Св. Климент Охридски" се проведе семинар по обучение в областта на туризма, на който се разглеждат следните теми: основи на селския туризъм, характеристика на търсенето на селския туризъм, разработване на стратегия на развитие на устойчив туризъм в селска среда, разработване на планови структури, координиране и внедряване на стратегиите, комерсиализация на селския туризъм. В обучението участват представители на туристически фирми, браншови и продуктови туристически асоциации, частни стопани, работещи в областта на селския туризъм - общо около 40 души, подбрани от Министерството на икономиката в консултация с национални и регионални организации от отрасъла. Основен лектор бе Ана Гарсия Пандо, професор от Държавното училище по туризъм в Мадрид.

Семинарът е част от система от кратки курсове за специализирано обучение в туризма с испанско участие, организирани в рамките на българо-испанската инициатива за активизиране на сътрудничеството в областта на обучението по туризъм. Курсовете разглеждат актуални въпроси на туризма в България. Първите два, проведени през юни, бяха на тема "Подходи за създаване на положително отношение на населението към туризма" и "Природното наследство и туризма" и преминаха при значителен интерес.

По инициатива на СУ "Св. Климент Охридски" се проведоха още два тридневни модула на тема "Културното наследство, занаятите и туризма". Участие в тях взеха представители на културни институти, музеи, държавни ведомства, общински управи и неправителствени организации в областта на културата и туризма, туристически фирми и организации и др.

Ивайло Пеев

Видяна общо: 665 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки