Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Готвят погребения на Луната срещу $12 500

Дата: 15.11.2000

Погребения на Луната срещу такса от 12500 долара предлага компанията Силекстиъс от Хюстън, щата Тексас, предаде Ройтерс. Геоложката Марита Уест ще бъде първият жител на Земята, чиито телесни останки ще бъдат положени на месечината.

Американката е известна с това, че през 1969 г. избрала мястото, на което се спусна космическият кораб "Ароло 11". Специалисти твърдят, че Марита няма да е първата погребана там. През 1999 г. сондата "Лунър проспектър" спусна на Луната телесните останки на астронома Юджийн Шумейкър, който заедно с колегата си Леви откри кометата Шумейкър-Леви. Селестиъс се прочу миналата година, когато изпрати в Космоса праха на 100 покойника.

Идеята за космически погребения на Луната се роди преди 15 години, но досега само хюстънската компания успя да прати в орбита 38 миникапсули с праха на умрели хора. Те ще обикалят в орбита, докато постепенно влязат в атмосферата на Земята и изгорят.

Видяна общо: 606 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки