Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Готвят скок в цените на билетите за влака

Дата: 10.11.2001

Предстои скок в цените на билетите за железниците, които в момента се продават далеч под себестойността си. Загубите на БДЖ са в размер на 120-130 млн. лв. годишно, обясниха от компанията.

Постепенно държавната субсидия ще стане целева, за да може евтини билети да получават само определени групи, заяви транспортният министър Пламен Петров при пристигането си от Брюксел вчера. Ще избързаме, ако преструктурираме БДЖ в две дружества от началото на 2002 г., каза още министърът. Чужди компании могат да ползват железопътната инфраструктура на България от догодина.

Засега има интерес само към товарните превози. За 2002 г. ще получим 6 000 разрешителни за комбинирани товарни превози във всички страни от ЕС.

Видяна общо: 694 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.