Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

XVI Панаир на туризма и свободното време

Дата: 12.11.2001

ТУРИЗМЪТ ПРИПОЗНАВА ИЗЛОЖЕНИЕТО

 

Есенното издание на туристическия панаир, проведено между 7 и 11 ноември във Варна окончателно потвърди тенденцията на ръст в този отрасъл. Заетата изложбена площ (122 щанда) беше два пъти повече в сравнение с пролетното издание, а пряко ангажираните с туризма изложители най-сетне придобиха подобаващ дял – 76 % от всички 143 представени фирми и организации предлагаха същински туристически продукт. Статистиката за посещаемостта се очаква в скоро време, но няма съмнение, че интересът е голям. От полза бяха и множеството семинари и дискусии, организирани като съпътстващи мероприятия.

Програмата на изложението бе под мотото “Туризмът – фактор за регионално развитие”. Така 16-ят Панаир поставя началото на обвързване на туризма в България с регионализацията на страната, на което е подчинено и структурирането на изложбените площи.

 

Отличителни черти на изложението:

*  завръщането на традиционни туристически изложители и появата на нови;

* засилено участие на туристически общини и области;

* подчертано присъствие на новите информационни технологии в туризма;

* активно участие на тилови за туризма фирми.

 

Подобаващо за пазарния им имидж е присъствието на Балкантурист холдинг АД и на Албена АД. Подновиха участието си ВК Ривиера АД и Слънчев бряг АД. За пръв път на панаира се представиха Мултимекс травъл,  хотел България, хотел Роял, хотел Родопи - Пловдив, към изложителите се присъедини и единственият засега чуждестранен участник – румънската фирма ROMEXPO SA.

Радващо събитие е присъствието на фирми, осигуряващи информационната поддръжка и организация в отрасъла като глобалната резервационна система Амадеус, Елит Софт ООД, представяща софтуер за автоматизирано управление на туроператорска и турагентска дейност, като и на цели туристически и хотелски комплекси, П&Р Партньори със своята електронна информационна и резервационна система Цифрови системи ООД.

Освен туристическите фирми, на изложението бяха представени местните власти - със самостоятелни щандове участваха Разградска област, Асоциацията на българските черноморски общини, община Бяла и община Несебър, както и косвено свързани с отрасъла фирми, като Итонг ООД, Торготерм АД, Вера 94 ООД, ЕТ Пиеро-К. Киряков, Хектор 2000 ЕООД, ХБГ 2000 ЕООД,  ЕТ Нефес-Н. Акиф, Каяпласт, Булдекор, Жано, Магре, Мидима, Екоклима и др.

  

XVI Панаир на туризма и свободното време стана реалност благодарение на:

- изключителната ангажираност на Министерството на икономиката в лицето на зам. министър г-жа Мариана Асенова. Министерството подсигури финансово и методологически участието на 50 съвета по туризъм от страната.

- управителя на Варненска област професор Пантев, който чрез своите колеги от Шуменска, Търговишка, Разградска, Добричка и Силистренска области съдейства за достойното представяне на Североизточна България.

- Общинския съвет на гр. Варна, поел шефство над съпътстващата семинарно-дискусионна програма.

- професионалния подход в духа на конструктивизъм и съпричастност, проявен от екипа на “Двореца на културата и спорта” ЕАД под вещото ръководство на г-н Симеон Варчев.

 

Турекспо-Варна АД - Лицензиран туроператор № 00194

България,  9000 гр.Варна, ул. М. Колони № 25

тел./факс: (+359 52) 602 417, 632 261

E-mail: office@tourexpo.bg

http://www.tourexpo.bg

Видяна общо: 704 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки