Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Програма на МПП за 2009 г.

Дата: 31.12.2008

Нови прояви ще допълнят най-значимите изложения, организирани от Международен панаир Пловдив, през 2009 година. Общо 40 делови форума и традиционният Коледен базар са включени в календара за догодина.

Програмата стартира с международната селскостопанска изложба Агра, от 18 до 22 февруари 2009 година. Новост ще е секцията БиоАгра за компании, които сертифицират ферми и продукти, кандидатстващи за обозначението „еко”. То е гаранция за безопасност на суровини и изделия, дава предимства за износ в ЕС.

Сертифициращите фирми са регистрирани в Министерството на земеделието. Освен тях, ще се представят новости от биологичното земеделие и животновъдство.

След кратка пауза в панаира се завръща международното финансово изложение „Банки, Инвестиции, Пари”, което ще се състои от 4 до 6 март 2009 г.

Специализираният салон Гурме е новият елемент в международната изложба за лозарство и винарство Винария, чието XVII издание ще бъде факт от 18 до 23 март догодина. Ще бъдат експонирани продукти от висок клас, които са подходящи за консумация с вина и спиртни напитки - месни и морски деликатеси, сирена и млечни продукти, захарни изделия, пури и тютюни за лула. Така ще се разшири браншовият обхват на „Винария”.

Международният панаир на образованието ще се проведе на 27 и 28 март, а на 1 април, стартира международната изложба Природа, лов, риболов. Новост е експозицията на ловни трофеи, която ще присъства всяка година и ще бъде с международно участие. Включването й бе договорено с Държавната агенция по горите по време на V Национална трофейна изложба, която бе показана с голям успех в палата 7 от 29.10. до 2.11.2008 година.

Международният панаир на потребителски стоки и технологии заема дните от 12 до 17 май 2009 година. Организира се нова международна изложба - за строителни материали, машини и технологии „Стройтех-Пролет”.

Изложба на книгата е предвидена в салона на изкуствата „Импресия”.

При подготовката на панаира специално внимание ще бъде отделено на традиционните изложения за яхти, лодки, водни спортове и екипировка Boats & Sports Expo, за битова техника и домакинство Домтех, за мебели, машини и технологии Мебелтех, за текстил, облекла, кожени изделия, машини и технологии Тексмод, за хранителни продукти, машини и технологии Фудтех, за парфюмерия и козметика - Козметика.

Продължават салонът за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „ХоРеКа”, зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг” и Изложбата на общините в България, която вече е с международно участие.

„ПринтКом” ще е между 2 и 6 юни 2009 г. Заедно с международната изложба за печатна комуникация ще вървят единственият в света конкурс за панаирен плакат, който се прави съвместно с международната асоциация на изложбената индустрия UFI, и национален конкурс за фирмен календар.

Унгария ще е страна партньор на 65-ото издание на международния технически панаир от 28 септември до 3 октомври догодина. Нейното участие, в тази водеща роля, бе договорено още преди ЕСЕН 2008.

През втората половина на 2009 г. програмата на панаира продължава с международната изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология „Медикус, Денто, Галения”, Специализираната изложба за СПА и уелнес туризъм, Международния конгрес по възстановителна дентална медицина.

Своите две издания – пролетно и есенно, ще имат специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари, Международната киноложка изложба и италианският фестивал на красотата и прическата. Панаирът на домашните любимци „Зоо ревю” ще се състои от 30.10 до 01.11.2009 година.

По традиция годишната програма ще завърщи с голям Коледен базар през декември.

Видяна общо: 1297 рейтинг: 0.38

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки