Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Монаси отварят хотел за ЧНГ

Дата: 30.12.2008

Монаси отварят хотел до Нова година. Наскоро Рилската обител си върна комплекса Царев връх след дълга съдебна битка и бърза да пусне стаите, за да побере прииждащите миряни. "Надяваме се, че до края на декември да успеем с довършителните ремонти, каза Адрианополският епископ Евлогии. Сградата е ремонтирана В началото обаче само 3 етажа в нея ще приемат туристи, обясни игуменът.

Новата база ще реши проблема с недостига на легла за гостите на манастира. Монасите успяха да направят ремонт на Западното крило на светата обител и там през лятото може да се посрещат миряни. През зимата обаче само едно крило се отоплява и затова наличните места за нощувка остават само 40. Всички те се пълнят от българи, които пристигат на Бъдни вечер, за да посрещнат Рождество Христово. В същото време хиляди гърци ще напълнят Рилския манастир за празниците. По традиция комшиите не пропускат да запалят свещ и да се помолят в светата обител. Всички искат да се поклонят пред чудотворната икона на Света Богородица, която е в центъра на главната манастирска църква Рождество Богородично. Досега те бързат да се върнат още същия ден, но с новия хотел ще могат да удължат престоя си.

От страната най-много пристигат от Сандански, Петрич и София, където са посрещнали Рождество Христово, твърдят монасите. Заедно с гърците ще дойдат и доста гости от страната, допълват те. В четвъртък и петък тук ще има много миряни. В празничните дни се извършват богослужения и сутрин, и вечер.

Видяна общо: 1089 рейтинг: 0.32

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки