Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Плащаме на спасители с карта за лифт

Дата: 30.12.2008

Курортът Банско включи от тази зима планинската застраховка в цената на лифт картата. Така всеки, който кара ски или сноуборд в ски центъра, и пострада, няма да се налага да вади сериозни средства от джоба си, за да плати за своето спасяване. Екстремистите обаче, които карат ски или сноуборд извън границите на зоната, ще трябва задължително да си направят планинска застраховка. В противен случай ще им излезе доста солено. За нещастен случай в гората, при който си спасен от спасителите, цената е 557 лева. При нещастен случай при каране на ски или сноуборд цената е 400 лева. По празниците всеки ден в ски-центъра дежурят 18 спасители и лекари.

По инициатива на Държавната агенция за туризма концесионерът на ски зоната в Банско ЮЛЕН АД пуска безплатни шестдневни лифт карти до 31 януари. Промоцията за феновете на ските и туризма се осъществява съвместно с Балкан Холидейз Сървисис, като включва и специални отстъпки за настаняване.

Видяна общо: 1230 рейтинг: 0.36

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.