Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Румънци задръстиха шосетата към зимните ни курорти

Дата: 31.12.2008

Истински румънски турстически щурм на родните планински курорти започна по празниците. Колони от автомобили с регистрация в северната ни съседка от няколко дни задръстват магистрала Хемус. Много от румънските автотуристи ще посрещнат в зимните ни курорти Нова година.

Напливът на туристи отвъд Дунава се усеща от две години в пограничните райони, където комшиите често ходят на почивка или на пазар. Тази година обаче групи от румънски туристи все по-често се срещат и в зимните ни курорти, където цените са доста по-ниски, отколкото в северната ни съседка.

Бум на румънци по родното Черноморие отчетоха през лятото и повечето курорти, разположени по северното крайбрежие. Повече от 6000 гости от съседната държава са почивали в комплекс Албена през великденските празници, а до Гергьовден резервации са направили още 3000.

Според румънските туристи хората у нас са по-гостоприемни, а и храната е по-добра, отколкото в родината им. За разлика от тях обаче все повече българи избират други дестинации за ваканцията си.

Видяна общо: 925 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки