Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Лондон планира да глобява летищата заради хаос при лошо време

Дата: 27.12.2010

Ситуацията на летищата в Европа започна да се нормализира още в събота, но стотици хора бяха принудени да посрещнат Коледа на аерогарите заради транспортния хаос, предизвикан от лошото време. Властите смятат, че операторът на най-голямото международно лондонско летище Хийтроу не е бил добре подготвен да се справи с лошото време, което е влошило положението с полетите

Великобритания обмисля нов закон, с който да глобява летищните оператори, ако те провалят пътуванията на клиентите си заради лошо планиране, съобщи правителството вчера.

Снегът и ледът през изминалата седмица попречиха на много самолети да кацнат и излетят от британските и северноевропейските летища в седмицата преди Коледа. Това повдигна въпроса дали операторите не трябва да се погрижат предварително и да бъдат по-добре подготвени за подобни ситуации.

Министърът на транспорта на Великобритания Филип Хамънд заяви, че ръководството на лондонското летище Хийтроу, едно от най-натоварените международни летища, са пренебрегнали колко течност срещу замръзване на самолетите е била необходима.

Една от двете писти на Хийтроу, собственост на испанския оператор Ferrovial, бе затворена в продължение на четири дни заради снега. Множество самолети останаха замръзнали на местата за паркиране.

Европейският комисар по въпросите на транспорта Сийм Калас определи през седмицата ситуацията на европейските летища като недопустима и предупреди, че може да принуди летищните оператори със закон да осигуряват минимално равнище на обслужване при лошо време.

Ройтерс

Видяна общо: 751 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Лондон планира да глобява летищата заради хаос при лошо време
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.
почивки