Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Швейцария против немските имигранти

Дата: 26.04.2012

Швейцарски политик предизвика разгорещен дебат с идеята си да се въведат квоти, с които да се намалят имигрантите от... Германия. Натали Рикли, от крайнодясната Швейцарска народна партия, заяви в телевизионно предаване, че в страната "наистина има прекалено много германци" и много от сънародниците й биха се съгласили с нея. Темата на интервюто всъщност е била решението на швейцарското правителство да ограничи с квоти имигрантите от Източна Европа.

Според Рикли предпазната клауза трябва да бъде приложена и за германци. "Парламентът трябваше да активира клаузата още през 2009 г., когато тя щеше да засегне и германците", каза тя и допълни, че е получавала много писма от швейцарци, загубили работата си, тъй като на тяхно място били наети германци.

Въпреки че през последните месеци регистрира лек спад в подкрепата за себе си, Швейцарската народна партия се превърна в най-голямата политическа още през 90-те години на миналия век.

В Швейцария живеят около 200 000 германци, а нивото на безработица е 3 %. Населението на страната е 7.6 милиона души, а Spiegel отбелязва, че много германци работят в сектора на услугите, привлечени от по-високите заплати.

Изявленията на Рикли предизвикаха гневни реакции както в Германия, така и в Швейцария. Швейцарският политик Урс Швалер от християндемократическата партия заяви, че това е "евтино самоизтъкване, за да получи колкото може повече внимание". "Германците, които работят тук, вършат работата си много добре. Имаме нужда от тях, особено в здравеопазването", каза Мартин Боймле от Зелената либерална партия.

списание Spiegel

Видяна общо: 435 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.