Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Очаква ни дъждовна седмица

Дата: 27.05.2012

Времето постепенно взема завой от пролет към лято, най-неприветливите дни вече са зад гърба ни, проливните дъждове също ще свършат до 1-2 дни.

Но и през идната седмица остава по-скоро динамично - ту топло, ту дъждовно, понякога дори в рамките на един ден.

Утре са възможни наводнения в селища в Централна и Източна България, където се очаква да се изливат по 30-40 литра на квадратен метър.

Дъждобранът ще ни трябва и във вторник предимно в следобедните часове в Западна България. Вероятно валежите ще са придружени от гръмотевици, но няма да са така обилни, както по празниците около 24 май. За компенсация на неудобството от мокрото време максималните температури ще започнат да се вдигат и вече ще достигат 23 градуса.

Затоплянето ще продължи и през следващите няколко дни въпреки променливата облачност и краткотрайните дъждове. Облаците ще се носят на изток и ще носят летни бързи превалявания по пътя си към Черноморието в четвъртък и петък. Когато слънцето пробива, максималните температури ще са вече летни - до 27-28 градуса.

Няма да мине без дъжд и в събота, но тогава ще е за чадър предимно в Северна и Централна България.

В неделя  ще е ясно и топло, като в Русе, Видин, Петрич и Сандански живакът ще прехвърли 30 градуса. В следващите дни  се очаква нов динамичен фронт.

Даниел Пенев, TV-MET

Видяна общо: 337 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.