Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Задръстванията в столицата ще продължат поне 10 години

Дата: 18.12.2012
Напролет пак го затварят...
Кметицата обеща в събота да пусне движението по новото кръстовище на бул. Иван Гешов и ул. Георги Софийски

"Шофьорите в София ще получат по-рано коледния си подарък - на 22 декември ще бъде пуснато третото кръстовище на две нива за тази година. Естакадата е при булевардите Иван Гешов и Георги Софийски.
Все още не е положен последният износващ пласт на асфалта. За да не се затруднява движението през зимата, кръстовището ще бъде пуснато, а напролет ще се довърши. През тази година вече бяха изградени две подобни естакади. Едната е в квартал Младост 1, на бул. Сахаров и Ляпчев, а другата - при телевизионната кула.
Догодина кръстовища на две нива ще се строят на бул. България и Ив. Гешов, и при семинарията.
Догодина София очаква 280 млн. лева безвъзмездна помощ от ЕС.
Продължаваме със строгата финансова дисциплина и амбициозна програма за капиталови ремонти. Наскоро Standard& Poor's е повишила кредитния рейтинг на София, което позволява да се намери изгодно външно финансиране.
Бюджетът на София за 2013 г. ще бъде 1.143 млрд. лева. Ще има повече средства за образование, чистота, поддръжка и ремонт на улици. Ще се намалят разходите за издръжка на администрацията" - съобщи кметът Йорданка Фандъкова при представянето на столичния бюджет за 2013 г.

От осигурените 280 млн. безвъзмездно финансиране от еврофондовете 110 млн. ще са за разширението на метрото от Младост до аерогарата и до Бизнеспарка. Одобрено е и трасето на новото разширение на подземната железница, което да отива до магазина на ИКЕА на околовръстното.

Предвижда се и удължаване на лифта на Симеоново, така че метрото да се свързва с Витоша. За този проект ще се търси финансиране в следващите 2 години.

Видяна общо: 419 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.