Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Лани Атина бе с най-високата елха

Дата: 19.12.2012
Тази година на централния атински площад има 16 новогодишни елхи...
Атина посрещна 2012 година с най-високата елха в Европа

Тази година на централния атински площад има 16 новогодишни елхи...

Миналата година властите в Атина издигнаха на площад Синтагма най-голямото коледно дърво в Европа, в опит да покажат поне малко оптимизъм.

Тъй като кметството в Атина едва успява да си плаща сметките, само три централни площада и най-големите булеварди ще бъдат украсени с лампички, за разлика от годините преди кризата, когато се харчеха съществени суми за коледна украса.

Гърция излиза от петата година на рецесия и се насочва към шестата с намаление на заплатите, увеличение на данъците и орязани пенсии, така че много хора се отказват от празнуването на Коледа или планират да празнуват у дома със семейството, където всеки донася по нещо за трапезата.

Тази година кметството се отказа да украсява тази година коледна елха на площад Синтагма, както правеше традиционно.

През 2010 г. елхата на площада беше изгорена от протестиращи след първите мерки за икономики, наложени на Гърция от международните й кредитори.

GreekReporter

Видяна общо: 395 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.