Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гърция ограничи нелегалните имигранти с 90 %

Дата: 18.12.2012
Потокът от арабскии и африкански преселници се пренасочи през България
Кльонът на гръцко-турската граница намали нелегалните преселници от 130 на 14 хиляди души годишно

Потокът от арабскии и африкански преселници се пренасочи през България
Цветанов, има над какво да мислиш!

Гърция завърши строителството на защитна стена с дължина почти 11 километра на границата с Турция, за да пресече част от нелегалния трафик на имигранти. Изграждането на съоръжението започна на 5 май и струва 3.16 милиона евро.

тената е висока 4 метра, започва при село Кастанес, на река Арда и завършва на Марица, като затваря най-достъпния досега за преминаване участък от 200-километровата граница с Турция. Тя е оборудвана с десетки видеокамери и сензорни датчици. Стената е изградена от почти 370 хиляди метра бодлива тел.

Тази година Атина засили охраната по турската граница, през която по-рано от Турция в страната проникваше основната част от нелегалните преселници.

Благодарение на приетите мерки, сега количеството им е намаляло до 14 000 души годишно.

Заради стената и засилената охрана, основният поток ще се падне на влизащите през островите, в Северна Гърция.

Малка част от заловените се депортират в техните родни страни, по-голяма остават в Гърция или заминават за по-богатите страни от Европейския съюз.

Всяка година около 130 хиляди души, основно от Азия, Африка и от съседните балкански страни, влизат незаконно в Гърция, най-вече от територията на Турция.

В републиката има около 1.5 милиона нелегални преселници, които са заети в сивия сектор на икономиката, занимават се с просия или криминална дейност.

АФП

Видяна общо: 351 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.