Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Шеф Пеньо Иванов майстори коледни сладки за дечица

Дата: 18.12.2012
Коледен базар в Стара Загора
Шеф Иванов и младите готвачи със специалност хлебарство, сладкарство и производство на сладкарски изделия, и техните ръководители Здравка Иванова и Калинка Терзиева направиха пет вида сладки, които ще се продадат на благотворителен търг на коледния базар

Парите от продажбата на кулинарните изкушения ще бъдат дарени на дом за сираци

Прочутият шеф Пеньо Иванов, който тази година записа рекорди с най-големия сандвич, измайсторен с деца на 1 юни, и готвене в тигана - рекордьор за Гинес, се включи в тематичния Коледен базар в Стара Загора. Организаторът на националния кулинарен фестивал Пъстра трапеза бе специален гост на базара на 17 декември, като заедно с учениците от професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” в града измайстори коледни сладки.

Шеф Иванов и младите готвачи със специалност хлебарство, сладкарство и производство на сладкарски изделия, и техните ръководители Здравка Иванова и Калинка Терзиева направиха пет вида сладки, които ще се продадат на благотворителен търг на коледния базар. Австрийски канелени коледни сладки направи и съпругата на търговския представител на Австрия г-н Ангерер. Събраната от продажбата на десертите сума ще бъде дарена на дома за сираци Незабравка, в Стара Загора.

На коледния базар, в двете къщички на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7, могат да се видят и купят различни традиционни предмети и коледна украса. Майсторите Стоян Андонов от Трявна, Димитър Терзиев от Троян, Емил Павлов от Враца, Диана Цинцарска от Стара Загора, Любомир Дудев и Таня Дудева-Енева от Казанлък и Мариета Недкова демонстрират плетива, кукли, кожени предмети, дудуци, грънчарски изделия и най-различни и интересни предмети.

Коледният базар е съвместна инициатива на австрийското посолство и община Стара Загора. Посетителите могат да се насладят на прочутите австрийски щрудел с орехи и плодове, традиционни дребни сладки, вурстчета и наденички, горещо вино глювайн.

Празничните къщички бяха открити на 6 декември 2012 г. - Никулден, в градинката до общината, и ще останат там до 1 януари 2013 г.

Видяна общо: 743 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.