Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Зелен глад или атомен просперитет

Дата: 17.12.2012
Зелените алтернативи против АЕЦ
Десетината позеленели, пред министерски съвет, нямаха идея защо са против атомната енергия

Зелените алтернативи против АЕЦ не са допуснати до дебата преди референдума

Инициативният комитет Зелените алтернативи против АЕЦ протестира днес пред  Централната избирателна комисия срещу заличаването на регистрацията на комитета. На протеста бяха изгорени събраните допълнително 1 500 подписа.

„Изгорихме подписите, както ЦИК изгори възможността на гражданите да участват в един реален дебат за бъдещето на енергетиката в България. Лишени сме от правото да говорим публично, заради решения, които не са базирани на закона. Ние нямаме право да пазим личните данни  на гражданите” - коментира Борислав Сандов, представител на Зелените алтернативи против АЕЦ.

Комитетът успя да събере едва 7 300 подписа, 1 090 от които бяха върнати от ГРАО поради явен фалшификат. ЦИК  не позволи довнасянето на подписи. С това си решение, избирателната комисия пресече всички опити за манипулиране на общественото мнение. Съдът потвърди решението на ЦИК, с което легитимира незаконността на опитите на зелените.

"Докато правилата на играта се измислят в движение и се променят по прищявка на властимащите – не можем да говорим  за демократични решения в страната ни. Пряката демокрация скоро няма шанс да се случи” - заяви Борислав Сандов от новообразуваните алтернативи.

Времето за истински дебат по темата "ядрена енергетика" е крайно недостатъчно – няма да има  дори месец за кампания заради предстоящите празници.

Видяна общо: 354 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.