Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Зелените пращат депеша на Зелените алтернативи

Дата: 17.12.2012
  До
ръководството на ПП Зелените

Отворено писмо

Уважаемо ръководство,

С това писмо даваме израз на изключителното си съжаление, че се провали регистрацията на инициативния комитет Зелените алтернативи против АЕЦ. Позволяваме си да смятаме, че това нямаше да се случи ако членовете на Инициативния комитет, който в по-голямата си част включва ваши активисти и се представлява от съпредседателя на ПП Зелените - Борислав Сандов, бяха проявили политически разум и предвидливост, за да осъзнаят, че успява онзи, който умее да намира съюзници и да обединява, а не да сее раздор и да създава врагове.

Представители от най-старата в България Зелена партия, която освен това е и пълноправен член на Европейската Зелена Партия, не бяха поканени при учредяването на инициативния комитет. Независимо от това, ние бяхме готови да почнем масово събиране на подписи чрез нашите структури. Разумно бе, да проведем среща с инициативния комитет, за да конкретизираме и дадем официален израз на нашата подкрепа. Вие сериозно надценихте възможностите си и сега трябва да поемете отговорността за провала на начинанието! В името на зелените идеи ние без колебание щяхме да се включим активно, ако не беше аргументацията на Борислав Сандов за вашия рязък отказ. За пореден път бяхме оклеветени и обвинени в„признаването на ядрената енергия за "зелена" и искане за разширяване на съществуващите ядрени мощности”. Питаме: къде са вашите доказателства? Покажете ги най-накрая! Но такива липсват!

Трудно е, при това положение, да стимулираме нашите членове да събират подписи за хора, които систематично сипят хули! Ами, ако после ни бяхте обвинили, че събраните от нас подписи са "купени" или “фалшифицирани“, за да бъде провален комитетът! Та това е напълно в стила ви (виж ТУК). Смятаме, че този стил е вече демодиран и е дошъл моментът, когато ПП Зелените ще трябва да поемат курс към политически реализъм, което най-вече ще е от полза за налагането на зелените идеи в България.

За съжаление, поведението, което вие демонстрирате вече пета година, води само до ущърб в развитието на зеленото политическо пространство в България. То няма да ви изведе до доминация в това пространство и до елиминиране на Зелената партия, която вие упорито настоявате да определяте като враг, а не като приятел и съмишленик. Единственото, което вие постигате на този етап е да намалявате шансовете за сформиране на реален зелен електорат и да увеличавате шансовете за обсебването на тези потенциални зелени гласоподаватели от други партии! Това вие постигнахте и сега, като лишихте зелените симпатизанти от свои представители на кампанията преди Референдума, същото постигнахте и като отказахте да си сътрудничим на местните избори и да имаме общ представител в Столична община!

Уважаемо ръководство, за пореден път Зелената партия ви протяга ръка и ви предлагаме да потърсим път за сътрудничество в интерес на общите идеи и на България!

София
14.12.12 г.

НИС на ЗП

Видяна общо: 410 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.