Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Лондонското метро пред 150 годишнина

Дата: 18.12.2012
Лондонското метро пред 150 годишнина
Като потвърждение, че с парната техника не е лесно да се работи, на станция Baker Street се повреди вентил и всичко потъна в пара

Парният локомотив се завърна в лондонското метро

Сред облак пара и дим в лондонското метро се появи мотриса, теглена от парен локомотив. По този начин британската столица се подготвя да отбележи 150-та годишнина на подземната железница.

Изпитанията по най-старите тунели минаха успешно в ранните часове на неделя в отсечката между станциите Earl's Court и Moorgate. След локомотива бяха закачени първокласни викториански вагони с дървена ламперия и месингови лампи.

Всичко това се подготвя вече три години, с помощта на кампания за набиране на средства, дарения от националната лотария и детайлно възстановяване на вагоните. С тапицирани седалки, големи прозорци, кожени панели и газово осветление те са емблемата на лукса от 1892 г.

Първото пътуване е било през 1863 г., а преди повече от 100 години е спряло използването на парни машини в централната част на метрото.

На 9 януари 1863 г. е направено първото в света подземно пътуване на железница - от Paddington до Farringdon, но са били нужни години на лобиране в парламента преди да се даде окончателно разрешение за строеж на метро през 1854 г. и строителството реално да започне през 1860 г.

Лондонското метро започва да работи три години след това. Парни локомотиви се използват до 1905 г.

Билетите за възпоменателното пътуване на 9 януари 2013 г. се разпродадоха веднага. Всеки от тях струва по 180 паунда.

Видяна общо: 356 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.