Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Жена покори Южния полюс на велосипед

Дата: 28.12.2013
Тридесет и пет годишната британска пътешественичка Мария Лейжерстам покори Южният полюс на велосипед
Трицикъл Sprint trike позволил на Мария Лейжерстам да запази стабилност, дори и при много силни пориви на вятъра

Тридесет и пет годишната британска пътешественичка Мария Лейжерстам покори Южният полюс, яздейки... велосипед. Това стана на 27 декември, в един часа сутринта по Гринуич и Мария е вече първият човек и жена, изминала пътя от 644 км от брега на океана до сърцето на Ледения континент на педали.

Мария е карала специално подготвен за суровите условия трицикъл Sprint trike, подготвен от специализираната фирма Inspired Cycle Engineering (ICE). В серийното си изпълнение трицикъла струва около $ 3 000, но в окончателния си полярен вариант цената на велосипеда е достигнала $ 33 000.

Пътешественичката се е спряла на този тип велосипед, защото й позволява да запази стабилност, дори и при много силни пориви на вятъра. Удобното и ниско сядане и позволява да се концентрира повече върху педалирането и придвижването напред, без да губи време и усилия за балансиране върху велосипеда.

Стратегията й се оказа печеливша, не само защото покори полюса, но и изпревари по пътя до него други двама велосипедисти, каращи традиционни планински бегачи.

Видяна общо: 403 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки