Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Искаме да развиваме селскостопански туризъм

Дата: 16.05.2000

Има много начини по които Ивайловград може да бъде съживен, твърди кметът му Стефан Танев. Според него климатът в града, географските му дадености и наличието в близост на исторически паметници като римската вила Армира, църквата в село Пневун, къщите музеи за живота на Петко Войвода, който се е подвизавал в този край, могат да го превърнат в интересен за туристите.

„Не трябва толкова много, просто да ни помогнат да стартираме в международни програми" - категоричен е Танев. Според него от гръцка страна вече имало интерес в тази насока. Били огледани някои от околните села и набелязани къщи, в които да живеят туристите.

Освен за развитие на селския туризъм кметът се бори и да върне града в категорията четвърти, последен функционален тип селище. В момента Ивайловград е в по-горната категория - трети клас.

„Преди 10 ноември се борихме да сме от по-висок клас. Сега искаме да ни върнат стария, защото при него данъците са няколко пъти по-ниски" - обяснява Танев.

Видяна общо: 279 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.