Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Отпада лицензирането за хотели и ресторанти

Дата: 12.11.2000

Правителството одобри нов проектозакон за туризма

Отпада задължителното лицензиране за хотели и ресторанти, както и изискването ресторантите в хотелите да отговарят на категорията им. Разликата в категорията на даден хотел и намиращите се в него ресторанти не може да бъде повече от две звезди.
Новите мерки са залегнали в проектозакона за туризма, който правителството одобри през миналата седмица. Разбира се в закона вероятно ще настъпят съществени промени след обсъждането му в парламентарните комисии и пленарната зала на Народното събрание.

Заведения, които превишават допустимите норми за шум по летните и зимни курорти ще бъдат затваряни, предвиждат текстове от проектозакона. Завишени са и глобите за нарушителите, които ще бъдат санкционирани от 500 до 20 000 лева, съобщи на пресконференция след заседанието на кабинета зам.-министърката на икономиката Мариана Асенова. Глобите ще зависят от нередностите, които извършват собствениците и наемателите на хотели и заведения по курортите ни, уточни Асенова.

Боби Михайлов

Видяна общо: 747 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.