Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
2485 лв.
- ТУР -
ЕКСКУРЗИЯ - БЕЛИТЕ…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

За да дойдат хората при нас, трябва да има какво да им предложим

Дата: 02.11.2000

Национално съвещание по проблемите на туризма

Георги Пампоров, председател на Съюза на частните хотелиери и ресторантьори:

Освен природните дадености на нашия край - забележителностите, въздуха, чистотата, ние се опитваме да предлагаме нещо повече. Предлагаме разходки с коне, велосипеди под наем. В момента реализираме много голям проект по възстановяване на Устовската чаршия на занаятчиите. Очакваме първият етап да бъде завършен и въведен във действие до следващия летен сезон. Имаме финансова подкрепа по линия на американската програма ПЛЕЧ, което ни даде възможност да подготвим работните чертежи и необходимата технико-икономическа документация на целия проект. Обикновено донорите дават пари само за проекти, които имат изготвена документация. За първи път у нас разработването на документацията не бе грижа на този, който кандидатства за субсидии. Уверени сме, че изграждането на Устовската чаршия ще помогне на Смолян да се укрепи като атрактивна туристическа дестинация. Вярвам, че това ще привлече всички туроператори, които разработват обиколни маршрути и културно-познавателен туризъм.

Освен стандартния ски туризъм, през тази зима ще предложим на нашите гости разходка със снегоходки по мекия родопски сняг. През последните години това е доста популярно развлечение в Западна Европа. За сега у нас се практикува в Рила и Витоша.

Новото, което ще предложим този сезон е пистата, която свързва връх Снежанка със Смолянските езера. През това лято, с финансовата помощ на Националния еко фонд беше довършена ски пистата, дълга три километра. Това е едно прекрасно ново съоръжение, което ще даде нови емоции за туристите, с поглед към Смолянската котловина, разнообразни наклони и достатъчна дължина, за да изпитат удоволствие от ски спускането. Същевременно тази нова писта ще разтовари курорта Пампорово от пиковите натоварвания през уикендите и ученическите ваканции. Новост за сезона е и подмяната на едноседалковия лифт, свързващ х. Студенец с вр. Снежанка, с четериседалков,. С него се надяваме да избегнем неприятното изчакване на скиорите на дългите опашки пред лифтовите съоръжения. Ако и тази зима имаме добър сняг, Пампорово ще бъде приятно място за любителите на алпийския ски спорт.

Явор Стоянов

Видяна общо: 390 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | За да дойдат хората при нас, трябва да има какво да им предложим
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.
почивки