Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Енциклопедичен справочник за автотуриста

Дата: 12.10.2000

Академично издателство „Проф. Марин Дринов"

Богатството, разнообразието и красотата на българската природа е изключително - великолепни планини и прекрасно море, природни и национални паркове, десетки атрактивни пещери, огромен брой минерални извори (много от които известни от древността), водопади, резервати, скални феномени, карстови извори, каньони и още много други. Заедно с това България се слави с хилядолетната си история, като страна на древни култури, с богато историческо, археологическо и архитектурно наследство, включващо селищни могили, тракийски гробници, градове-крепости, изключителни архитектурни и скулптурни шедьоври, уникални образци на древно изкуство, много манастири, изящни паметници, селища с неповторим архитектурен облик и т.н.

От проучвания както на вътрешния, а така също и на международния туристически пазар се вижда, че е нараснал значително интересът към един сравнително непопулярен все още вид туризъм у нас - туризмът на колела или автотуризмът. Стотиците интересни обекти край пътищата, често не са известни, въпреки че се отличават с висока атрактивност.

В книгата са описани забележителностите, които автотуристът може да види на територията на цялата страна, като основна пространствена единица при описването на отделните обекти са главните транспортни оси (магистрални направления) и десетките отклонения от тях.

Книгата е илюстрирана с 60 картосхеми и с над 60 цветни снимки. Обемът е 340 машинописни страници.

Васил Николов

Видяна общо: 467 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки