Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дневникът на космическия турист Денис Тито

Дата: 19.10.2001

2001: Една одисея в Космоса

Ден първи

Денят започва нормално. Тоалет, омлет с краставички, Байконур, излитане, повръщане, повръщане, повръщане. Сбогом, Земя! Сбогом, омлет с краставички! Здравей, Вселено!

Ден втори

Вече сме на борда на Международната космическа станция. Всички ми се радват и ме черпят с водка. Питат ме дали съм добре и дали имам нужда от нещо. Толкова ли личи, че ми е зле? Помогнаха ми да си изчистя скафандъра от повръщането. Американците се правят, че ме няма, и се крият в техния бодул. Оттам се чува само "Дийп Пърпъл" и се носи дим от марихуана. Надраскали са надпис "Предател" от външната страна на люка. Голям праз!

Ден трети

Тук е много забавно. Навсякъде има светещи бутни и малки лостчета. Опитвам се да не се блъскам в тях, но все още съм неориентиран. Талгат ме върза с въже за себе си и ме придърпва, ако види, че политам нанякъде. По цял ден шляпаме карти и пием водка. Както казват тук, в руската част на МКС: "Научният прогрес трябва да върви като по водка. Наздоровье!"

Питам ги "Няма ли да вършим някаква работа?", а те ми викат: "Денис, не знаеш ты руската душа. Поживьом, увидим, поработаем! Дай коз сега".
Е-е-ех, наука, Космос, технологии!

Ден четвърти

Тук обаче е тясно, а борецът си е борец. Сутрин е по-зле от войнишка спалня. Днес реших да проветря и отворих люка. Загубихме картите и единия руснак. Сега само пием водка. Талгат и Юрий ми се цупят. Сигурно е заради картите.

Ден пети

Талгат и Юрий не се сърдят вече. Третият руснак е паднал в Тихия океан благополучна. В момента плува към Русия, защото нямат средства да го приберат. Огладнях и реших да се поогледам наоколо. Видях бутон с надпис на английски "Ланч". Помислих си че значи "Обяд", а то било "Изстрелване", както ми обясниха по-късно. Талгат и Юрий пак ми се цупят.

Ден шести

Време е да си ходя. Руснаците се радват повече, отколкото когато ме посрещаха. Защо ли? Подариха ми няколко бутилки водка за спомен от Космоса. За За благодарност им върнах платката, която тайно си откраднах от командното табло. Зарадваха се още повече. Аз имам още две, но тях ще си ги запазя.

Да, хубаво е в МКС! Догодина пак съм тук!

Видяна общо: 505 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.