Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пътеводител за Рила

Дата: 17.05.2001

Актуалното издание запълва многогодишната празнина в специализираната планинарска литература

"Върховете на Рила" беше представен в ресторанта на Съюза на българските журналисти. Събитието, което беше също така и редовна сбирка на Приятелския кръжец "Назад към природата" събра десетки почитатели на планинските красоти. Автор на полезния наръчник е Румен Грънчаров, планинар с многогодишен опит. Както сподели авторът, всеки един от маршрутите е изминат лично от него и е описан по реални впечатления. "Върховете на Рила" е издание с практическа насоченост.

Описани са походни маршрути към всички върхове в Рила над 2000 м., времетраенето на похода и специфични зимни и летни особености. Информацията в пътеводителя е систематизирана и подредена географски - по дялове. Едновременно с изчерпателната информация, "Върховете на Рила" създава мотивация и подготовка за трудностите на маршрута. Планината е сурова към неподготвените за нейните обятия и затова този пътеводител ще е особено полезен за всеки, решил да пътешества из красивите пътеки на Рила, но и да избегне трудностите по време на прехода.

Видяна общо: 475 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.