Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дългият път към Австрия, Франция и Италия

Дата: 30.09.2001

Има много фирми, които организират екскурзии из цяла Европа и то точно според предпочитанията на българина - като излезе веднъж, да види колкото се може повече.

Екскурзията, която ви предлагам, има начална дата 20.09.2001 г. и е по линията Залцбург - Париж - Милано. Трае 10 дни, с 5 нощувки, на цена 620 лв. Отстъпките са за деца до 12 г. на допълнително легло в стая с двама родители - 60 лева, и за студенти и пенсионери - 20 лева. Предвидени са отстъпки и за ранни записвания или за групи над 10 човека. Записванията се извършват лично след внасяне на депозит от 50% от стойността на избраната екскурзия, а до 7 дни преди датата на отпътуване се внася цялата сума. Цените са пакетни съгласно предложените програми. А към всяка програма са посочени услугите, които фирмата предлага.

Автобусът тръгва в 8.00 ч от "Александър Невски", което означава, че е добре да дойдете най-късно в 7.30 ч. Пътят до границата е кратък, но престоят там е голям. По обяд сме в Залцбург. Град от бели сгради и сини кубета, доминиран от също така белия замък. Камбанарии и часовникови кули, тесни улици, обточени с иглолистни дървета. Започваме туристическата програма - катедралата "Дом", Хоензалцбургската крепост, пазара "Апте Маркт", църквата "Св. Петър", градините на двореца Мирабел, родната къща на Моцарт. Това е ден, изпълнен с впечатления и преживявания, които изискват много място, дори само за родната къща на великия композитор. Накрая капнали, но с блажената умора на туриста, се добираме до хотела и лягаме в ухаещите му на омекотител за тъкани завивки, за да се събудим на другата сутрин отпочинали и бодри, очакващи нови събития.

Кратка закуска от препечени филийки, пушени меса и 20 вида сирене и поемаме към Мюнхен. Залцбург е близо до границата с Германия, така че пътят до столицата на Бавария е кратък. Пешеходна обиколка на централната част на града - "Мариенплац", църквата "Фрауенкирхе" и по желание "Дойчес Музеум". Посещението на музея на БМВ е събитие, изгарящо сърцата на всички автомобилни маниаци. Престоят е 9 часа и целият ден представлява тур из забележителностите на Мюнхен. Късния следобед имате малко свободно време, колкото да изпиете чаша кафе "Якобс" под плющящите на вятъра знамена на "Мариенплац" или да се поровите из къщичките сергии, където се продават какви ли не джунджурии.

Вечерта заминаваме за Франция. По обед пристигаме в града на мечтите - Париж. Настаняваме се в новия хотел и можем да си починем. Тук ще прекараме най-дълго време, така че действително ви съветвам да си легнете или да се изтегнете на балкона. Привечер - пешеходна разходка из града - хълма "Монмартр" и църквата "Сакре Кьор". Утре ни очаква панорамна обиколка на Париж с автобус: операта, "Шанз-Елизе", "Триумфалната арка", "Трокадеро", Айфеловата кула, площад "Конкорд", Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина, Нотр Дам. Уж навсякъде има катедрали, уж цяла Европа е пълна с тях, но тук мистиката, съединена с историята на Франция, оживява напълно - строежът й, каменните й стени, Вартоломеевата нощ, Хенрих ІІІ

Следобед ни чака пешеходна разходка до Лувъра, така че свободното ни време е в центъра на Париж. Можете да наминете пак до някой от по-близките обекти и да поседите в него, поглъщайки атмосферата му, или да се гмурнете в пълните с народ улици на столицата и да усетите пулса й. Агенции за манекенки, луксозни редакции на модни списания, централата на "Диор" или малкото пазарче на площада, бързата закуска на ъгъла, продавачът на кестени на съседния тротоар. В програмата специално е записано, че посещението на Лувъра е по желание и е 3-4 часа - ако сте маниак на тема изкуство, просто не се изкушавайте - за бърза разходка из този цветен рай са ви необходими 18-20 часа. Иначе може да му хвърлите един поглед и да се усмихнете на Мона Лиза.

Още един ден в Париж - посещение на Евродисни (където ще ви хвръкне шапката от това какво са измислили хората, за да забавляват другите) или на двореца "Версай". Аз лично си падам по дворците, но всеки си има предпочитания. Малко свободно време и късно следобед отпътуваме за Милано. Туристическата програма включва: катедралата, оперния театър "Ла Скала", в който има симфоничен оркестър и щатен диригент е Рикардо Мути, както и пасажа "Виторио Емануеле".
Заспивате с шума на дрънкащото хладно оръжие, за да се събудите с усещането за една непресъхваща любов - защото веднага след закуска поемате към Верона, а там ви очаква не само прочутата "Арена ди Верона", но и къщата на Жулиета. Можете да си помечтаете под балкона, от който е викала Ромео, и да седнете на сянка да си помислите за любовта по онова време. Същия ден заминавате за Падуа, където има кратък престой с разглеждане на университета, в който е работил Галилео Галилей. Действително в Падуа няма много какво да се види, ако изключим презумпцията, че Италия е покрита с история. Падуа е типично университетско градче и младите хора тук са в изобилие. Университетът напомня за мрачното Средновековие, когато според теолозите схоластици Слънцето се е въртяло около Земята.

Радослав Райков

Видяна общо: 471 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.